Извънкласна дейност

Професионалната гимназия по техника и мениджмънт "Христо Ботев" - Ботевград може да се похвали не само с добри резултати в учбния процес, но и с много успехи извън училищните чинове. Представяме ви накратко някои от тях.

В областта на спорта

В училището се отделя голямо внимание на физическото укрепване на учениците. Училищните отбори по баскетбол, футбол, шахмат, борба, лека атлетика винаги са заемали призови места на областно, зонално и републиканско ниво.Още по темата...

Учебно-тренировъчна фирма

УТФ е симулирано, виртуално, фиктивно копие на реална фирма, в което участниците сами могат да извършват и тренират всички дейности на реалната фирма с изключение на реални пари, продукция или услуги.
Още по темата...

Учебна компания "SCHOOLNET" АД

Екипът на УК "SCHOOLNET" АД от 2008 година издава Училищен вестник "SCHOOLNET". В него се отразява както училищния, така и обществения живот с материали, написани изцяло от учениците. Още по темата...

Техническо чертане

Всяка година инж.Ваня Петкова подготвя ученици за участие в олимпиадата по Техническо чертане, които

винаги се представят много успешно. През последните две години имаме завоювани първи места на националната олимпиада с оценки Отличен 6,00 и Отличен 5,75, които се признаваха за оценки от кандидат-студентски изпити в техническите университети.

Мениджър за един ден

От 2001 година организацията "Джуниър Ачийвмънт България" организира инициативата "Мениджър за един ден" под патронажа на Министерството на финансите на Република България и с участието на повече от 250 корпорации и държавни институции. Още по темата...
Банките в действие

Това е програма на Джуниър Ачийвмънт България. Тя дава възможност за учениците да научат как се управлява банка в условията на силно конкурентна среда. Научават се как деловите решения трябва да бъдат съчетани, така че банката да осъществява успешно своите операции. Учениците се запознават с банковото дело и с всяко от решенията, които трябва да бъдат взети.

Информационни технологии

Всяка година преподавателите по Информационни технологии подготвят ученици, които участват в редица национални състезания - "ХХІ век - информационни технологии в българското образование", по Компютърни мрежи, по Информационни технологии, по Web дизайн, където се представят много успешно. През последната година в Национално състезание по Web дизайн наш ученик се класира с оценка Отличен 5,80, която беше призната от ТУ в Габрово и Пловдив.


Културна дейност

В ПГТМ "Христо Ботев" има постоянно действащ танцов състав за български народни танци. Художествен ръководител е инж.Нина Петкова. Съставът участва в различни мероприятия и радва с изпълненията си не само колектива на училището, но и жителите на общината.