Извънкласна дейност

Професионалната гимназия по техника и мениджмънт "Христо Ботев" - Ботевград може да се похвали не само с добри резултати в учебния процес, но и с много успехи извън училищните чинове. Представяме ви накратко някои от тях:

В областта на спорта

В училището се отделя голямо внимание на физическото укрепване на учениците. Училищните отбори по баскетбол, футбол, шахмат, борба, лека атлетика винаги са заемали призови места на областно, зонално и републиканско ниво.

IV място на Световни ученически игри по баскетбол,

Баскетболна юбилейна среща 50-год. ПГТМ "Хр. Ботев"

Учебно-тренировъчна фирма

УТФ е симулирано, виртуално, фиктивно копие на реална фирма, в което участниците сами могат да извършват и тренират всички дейности на реалната фирма с изключение на реални пари, продукция или услуги. Учебно-тренировъчните фирми се изявяват на местни и международни панаири на УТФ, където осъществяват контакти с партньори и клиенти, сключват сделки и извършват продажби. Учебните фирми от ПГТМ "Христо Ботев" са многократни призьори от дългогодишните си участия в националните и международни панаири на УТФ.

ХРОНИКА НА УТФ в ПГТМ "Христо Ботев", Ботевград

Учебна компания "SCHOOLNET" АД

Екипът на УК "SCHOOLNET" АД от 2008 година издава Училищен вестник "SCHOOLNET". В него се отразява както училищния, така и обществения живот с материали, написани изцяло от учениците.

Архив на вестник "SCHOOLNET"

Мениджър за един ден

От 2001 година организацията "Джуниър Ачийвмънт България" организира инициативата "Мениджър за един ден". Наши ученици поемат работни позиции в компании или държавните институции с цел професионална ориентация и повишаване на конкурентноспособността си. Наши ученици са били мениджъри в Министерството на финансите, Британското посолство, Народното събрание, БТВ, Община Ботевград, фирми от ИТ бранша, "Грамер" АД, Банка ДСК АД, "Балкангаз 2000" АД, Международното висше бизнес училище, "Епик електроник асембли" ЕООД, Интегрейтид Микро-електроникс”, "АТА компютърс" ЕООД, "Ботевградси вести" ЕООД, Кабелна телевизия "Ботевград" и много други.

Банките в действие

Това е друга програма на Джуниър Ачийвмънт България. Тя дава възможност за учениците да научат как се управлява банка в условията на силно конкурентна среда. Научават се как деловите решения трябва да бъдат съчетани, така че банката да осъществява успешно своите операции. Учениците се запознават с банковото дело и с всяко от решенията, които трябва да бъдат взети.

Дейности в ПГТМ "Христо Ботев" по програми на Джуниър Ачийвмънт

Информационни технологии

Ученици от ПГТМ "Христо Ботев" участват в регионални и международни конкурси с разработени мултимедийни продукти, а удовлетворението от положения труд са спечелени грамоти и награди.

Културна дейност

В ПГТМ "Христо Ботев" има постоянно действащ танцов състав за български народни танци. Съставът участва в различни мероприятия и радва с изпълненията си не само колектива на училището, но и жителите на общината.

От 2016 година мелодиите на духовия оркестър работещ по проект ТВОЯТ ЧАС звучат и радват родители, учители, ученици и общественост по време на много училищни събития и извънучилищни мероприятия.