новини-3

Post date: Feb 16, 2016 12:51:5 AM

Успехи и предстоящи изяви

ПГТМ"Христо Ботев" с поредна шампионска титла по баскетбол

От 12 до 15 юни в зала "Балкан", Ботевград се проведоха финалите на Ученическите игри по баскетбол за средношколци - 8, 9 и 10 клас. Участие взеха 10 отбора от градовете: Ботевград, Ямбол, Правец, Силистра, София, Пазарджик, Кърджали, Враца, Генерал Тошево и Плевен. Отборът на ПГТМ "Христо Ботев" спечели убедително всички срещи. В своята група победи отборите на Плевен,Правец, Пазарджик и Кърджали. На полуфинала отстрани отбора на Силистра с резултат 72-46, а на финала победи отбора на Ямбол с резултат 88-66. Това е 12 републиканска титла за нашето училище.

Крайно класиране:Първо място - Професионална гимназия по техника и мениджмънт "Христо Ботев", Ботевград

Второ място - Математическа гимназия "Васил Левски", гр.Ямбол

Трето място - Професионална гимназия по компютърни технологии и системи, гр.Правец

Природо-математическа гимназия "Св.св.Кирил и Методий", гр.Силистра

Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Христо Ботев", гр.София

Езикова гимназия "Б.Брехт", гр.Пазарджик

Средно общообразователно училище "Отец Паисий", гр.Кърджали

Природо-математическа гимназия "Акад. Ив.Ценов", гр.Враца

Средно общообразователно училище "Н.Й.Вапцаров", гр.Генерал Тошево

Езикова гимназия "Проф.д-р Асен Златаров" гр.Велико Търново

Индивидуална награда получи плеймейкърът на ПГТМ "Христо Ботев" Планимир Дафинов, който бе обявен за най-полезен играч на финалния турнир.

Гости на официалното закриване на Ученическите игри 2008г. бяха Георги Георгиев - кмет на Община Ботевград, Юлия Боянова - председател на техническата комисия по баскетбол и член на изпълнителния комитет към международната федерация за училищен спорт, Пламен Иванов - началник на РИО София област Купата на отбора победител бе връчена от Весела Лечева - председател на Държавната агенция за младежта и спорта. Предстоят Световните ученически игри, които ще се проведат през 2009г. в Турция. Пожелаваме успех и поредната шампионска купа на нашите момчета!